• درباره ما
  • تماس با ما
  • تبلیغات
  • اپلیکیشن دیارما

پایگاه خبری تحلیلی

آوای دیار ما

  • صفحه اصلی
  • سیاسی
  • اجتماعی
  • ورزشی
  • فرهنگی
  • یادداشت ها

گیلان رتبه اول سرطان در کشور، رتبه‌ای تاسف بار و قابل تأمل

گیلان با ۱۷ هزار بیمار مبتلا به سرطان و رتبه اول در کشور از کمترین زیر ساخت‌ها، امکانات و تجهیزات بهداشتی و درمانی برخوردار است.
گیلان با ۱۷ هزار بیمار مبتلا به سرطان و رتبه اول در کشور از کمترین زیر ساخت‌ها، امکانات و تجهیزات بهداشتی و درمانی برخوردار است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی آوای دیار ما، اسماعیل (رضا) تیغ نورد جلالی به مناسبت روز جهانی سرطان در یادداشتی نوشت:
این روزها سرطان نام ترسناکی است که به جز رنج بیماری، رنج‌هایی همچون جراحی، شیمی درمانی، کمیاب بودن داروها، عوارض بیماری، ناتوانی مفرط بیمار، شلوغی مراکز درمانی و تشخیصی، هزینه‌های طاقت فرسا و خانواده‌های مستأصل را به ذهن متبادر می‌کند.
وقتی خبرها را مطالعه می‌کنیم و به آمارهای رسمی دانشگاه علوم پزشکی گیلان توجه می‌کنیم با وضعیت بحرانی گیلان در شیوع سرطان بیشتر مواجه می‌شویم.
۱۷ هزار مورد ابتلاء به سرطان در سایتی که وزارت بهداشت رصد می‌کند، برای گیلان به ثبت رسیده است
سالانه هم ۲ و نیم درصد جمعیت کل استان گیلان به سرطان مبتلا می‌شوند.
سرطان پستان، معده، پرستات، کولورکتال و پوست به ترتیب به عنوان شایع‌ترین سرطان‌ها در این استان اعلام شد.
از سوی دیگر کمبود امکانات درمانی در گیلان که علاوه بر جمعیت ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار نفری استان سالانه پذیرای میلیون‌ها گردشگر است رنج بیماران به ویژه بیماران سرطانی را افزایش می دهد به طوری که گیلان تنها استان فاقد بیمارستان جنرال در کشور است.
به اقرار رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان این دانشگاه با ضعف عدیده در زیرساخت به‌ویژه در فضای فیزیکی مواجه بوده و این نظام سلامت برای عبور از وضعیت کنونی نیازمند توجه ویژه ظرفیت‌های درون و برون‌سازمانی است.
بیش از ۲ هزار نفر نیروی شرکتی و حجمی در دانشگاه علوم پزشکی گیلان مشغول فعالیت هستند که امنیت شغلی ندارند و از نظام پرداخت دستمزد مناسبی برخوردار نیستند.
موافقت وزارت بهداشت برای احداث یک بیمارستان جنرال ۸۰۰ تخت‌خوابی اخذ شده و علاوه بر آن بیمارستان ۴۰۰ تختخوابی لاکان رشت هم در حال ساخت است که متاسفانه ساخت آنها به دلیل کمبود اعتبارات کافی با کندی مواجه است.
از سوی دیگر هم برای تشخیص و درمان سرطان در استان گیلان ۴ مرکز تشخیص زودهنگام سرطان در ۴ منطقه تالش، بندرانزلی، رشت و لاهیجان در نظر گرفته شده است که با توجه به کمبود امکانات، تجهیزات و فضای کافی، تاکنون خدمات مناسبی به گیلانی‌ها ارائه نکرده‌اند.
۱۵ بهمن روز جهانی سرطان فرصت خوبی است برای طرح این پرسش از وکلای مردم گیلان در مجلس شورای اسلامی که آیا از وضعیت بحرانی بیماری سرطان در گیلان اطلاع دارید؟
چرا برای کاهش بیماری سرطان پیگیر افزایش غربالگری در جامعه برای کاهش ابتلا و یا تشخیص زودهنگام این بیماری سخت نشده‌اید؟
برای تجهیز مراکز چهارگانه سرطان چه گام هایی برداشتید؟
چرا این استان تنها استان بدون بیمارستان جنرال است؟
چرا کمی از همتی که برای عزل و نصب‌های استان و شهرستان‌ها به خرج می‌دهید برای کاهش آلام و رنج‌های مردم این استان صرف نمی‌کنید؟
چرا گیلان که جزو اولین استان‌های دارای نظام بهداشت در کشور بود، امروز دارای فرسوده‌ترین نظام بهداشتی است؟
و آیا این وضعیت در شأن مردم با فرهنگ گیلان است؟
انتهای پیام/

نوشته شده در ۱۵ بهمن ۱۴۰۲ 1 نظر

آستانه اشرفیه ، خبر آستانه اشرفیه ، اخبار آستانه اشرفیه ، انتخابات ، انتخابات مجلس ، انتخابات آستانه اشرفیه ، رضا تیغ نورد جلالی ، اسماعیل تیغ نورد جلالی ، نمایندگان مجلس ، سرطان ، بیماری سرطان ، درمان ، دانشگاه علوم پزشکی،